Göteborg

Jobba som röstmottagare i Göteborg!

Gör en insats för demokratin - anmäl ditt intresse nedan!
Som röstmottagare skapar du möjlighet för väljarna i Göteborgs Stad att utöva sina demokratiska rättigheter - att rösta i fria, hemliga och direkta val. Du medverkar till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

Om uppdraget
I en vallokal arbetar röstmottagare med olika uppgifter. Ordförande och vice ordförande leder röstmottagarna genom valdagsarbetet och uppdraget kräver ett hjälpsamt och vänligt bemötande. Du medverkar till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. I rollen som röstmottagare måste du:  

  • ha fyllt 18 år senast valdagen 
  • tala god svenska
  • vara stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • erfarenhet av arbete som röstmottagare och språkkunskaper är meriterande.

På valdagen arbetar du från klockan 07.00 till dess att alla röster är räknade på kvällen. Arbetar du på en skola som vi brukar använda får du gärna meddela det i din ansökan.

Ersättning och utbildning
Ett skattepliktigt arvode utbetalas efter fullgjord tjänstgöring vilket innebär att man genomgått en obligatorisk utbildning samt arbetat på valdagen/valkvällen. Ersättningen är inte beslutad ännu, men arvoden fastställs i december 2021. (Ersättningen 2019 var följande: 3 900 kr för ordförande, 3 300 kr för vice ordförande, och 2 700 kr för röstmottagare).

Medverkade du som röstmottagare 2019?
Du som medverkade som röstmottagare i Göteborg i valet till Europaparlamentet 2019 får i mitten av december en förfrågan om att delta även på valet 2022. Förfrågan skickas till den e-postadress som finns i vårt system. För att vi ska ha korrekta kontaktuppgifter kan du redan nu uppdatera dessa på "Min sida" med bankID.

Om du inte arbetade som röstmottagare i samband med valet 2019 behöver du fylla i en "Intresseanmälan" i fomuläret nedan. Du ska få en bekräftelse på din intresseanmälan. Kontrollera din skräpkorg om du inte ser bekräftelsen i din inkorg. Du kan alltid kontakta oss på valbemanning@goteborg.se om du har några frågor om uppdraget som röstmottagare.

Krav och kvalifikationer för att arbeta som röstmottagare i Göteborgs Stad

 
Varför vill du medverka i valet? Skriv gärna några rader om dig själv. T.ex. sysselsättning, erfarenhet av röstmottagning m.m.
Talar du andra språk än svenska och engelska? Vilka då?
Tidigare erfarenhet av val
Har du tillgång till bil på valdagen?
Personuppgifter och valnämndens villkor
Jag godkänner behandling av mina personuppgifter och har läst valnämndens krav och kvalifikationer för arbete som röstmottagare