Göteborg

Jobba som röstmottagare i Göteborg!

Gör en insats för demokratin - anmäl ditt intresse nedan!
Som röstmottagare skapar du möjlighet för väljarna i Göteborgs Stad att utöva sina demokratiska rättigheter - att rösta i fria, hemliga och direkta val. Du medverkar till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

Om uppdraget
I en vallokal arbetar röstmottagare med olika uppgifter. Ordförande och vice ordförande leder röstmottagarna genom valdagsarbetet och uppdraget kräver ett hjälpsamt och vänligt bemötande. Du medverkar till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. I rollen som röstmottagare måste du:  

  • ha fyllt 18 år senast valdagen 
  • tala god svenska
  • vara stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • ha Bank-ID
  • erfarenhet av arbete som röstmottagare och språkkunskaper är meriterande.

På valdagen arbetar du från klockan 07.00 till dess att alla röster är räknade på kvällen. Arbetar du på en skola som vi brukar använda får du gärna skriva det i din ansökan.

Ersättning och utbildning
Ett skattepliktigt arvode utbetalas efter fullgjord tjänstgöring vilket innebär att man genomgått en obligatorisk utbildning samt arbetat på valdagen/valkvällen. Arvodet för ordförande är 4 500 kr, för vice ordförande 3 600 kr och för röstmottagare 3 000 kr.

Intresseanmälan 
Du anmäler ditt intresse genom att fylla i "intresseanmälan". Du får en bekräftelse via mail. Kontrollera din skräpkorg om du inte ser bekräftelsen i din inkorg.

Du som erbjudits en placering och ska bekräfta din medverkan
Klicka på "Min sida" i huvudmenyn. Skicka inte en intresseanmälan här.

Har du frågor om din placering, vänligen maila valbemanning@stadshuset.goteborg.se.

Krav och kvalifikationer för att arbeta som röstmottagare i Göteborgs Stad

 
Varför vill du medverka i valet? Skriv gärna några rader om dig själv. T.ex. sysselsättning, erfarenhet av röstmottagning m.m.
Talar du andra språk än svenska och engelska? Vilka då?
Tidigare erfarenhet av val
Har du tillgång till bil på valdagen?
Personuppgifter och valnämndens villkor
Jag godkänner behandling av mina personuppgifter och har läst valnämndens krav och kvalifikationer för arbete som röstmottagare